Menu
WomanOnly
Domácnost

11 potravin, které nepatří do lednice. Vyndat byste měli i rajčata!

Adéla Lišková

Adéla Lišková

13. 3. 2019

Lednice je nezbytným, avšak ne zcela univerzálním uchovatelem potravin. Kterým chladné prostředí škodí a proč?

1. Rajčata

Rajčata spousta z nás jistě do lednice ukládá, avšak málokdo ví, že příliš nízká teplota mění jejich strukturu, a po delší době dokonce i chuť.

2. Meloun

V teplém počasí načatý meloun bez chlazení dlouho nevydrží. Než ho ale dávat do lednice, je lepší ho sníst. V chladu totiž toto ovoce přichází o velmi cenné látky – antioxidanty.

3. Brambory

Brambory vlivem přílišné chladu hrubnou a jejich chuť se stává nepříjemně nasládlou.

4. Cibule

Cibule může v lednici zplesnivět. V lepším případě změkne a rozbředne.

Proč nedávat chléb do lednice, a přesto to děláme?

5. Káva

Dávat do lednice kávu by snad nikoho nenapadlo, ale pro jistotu – nezkoušejte to. Kávová zrna by přišla o svou chuť a navíc by absorbovala pachy z ostatních potravin.

6. Česnek

Česnek ve velkém chladu nejen měkne, ale může také vyklíčit.

7. Tvrdý alkohol

Tvrdý alkohol by se měl zásadně uchovávat při pokojové teplotě.

Jak uspořádat potraviny v ledničce a předejít plýtvání

8. Med

Rovněž med do lednice nedávejte. Zkrystalizoval by a zbytečně rychle zhoustnul.

9. HOT omáčky

Aby HOT omáčky zůstaly opravdu pálivé, místo do ledničky je schovejte do kredence.

10. Chleba

Pokud dáte do lednice chleba, jeho trvanlivost neprodloužíte, ba naopak – přílišným chladem se vysuší a ztvrdne.

Jak správně skladovat potraviny. Předcházejte zažívacím potížím

11. Bazalka

Poslední potravinou, která do lednice nepatří, je bazalka. Ta v příliš nízkých teplotách vadne a stejně jako káva absorbuje pachy dalších potravin.

Ohodnoťte tento článek:
5
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

11 potravin, které nepatří do lednice. Vyndat byste měli i rajčata!