×
WomanOnly

Jak připravit vinnou klobásu? Přinášíme 3 různé způsoby jak na to

Vinná klobása

Vinná klobása patří nejen na štědrovečerní stůl v mnoha českých domácnostech. Způsobů, jak ji připravit, existuje víc. Nechte se inspirovat.

Prvním krokem v přípravě klobásy je její zatočení do šneka a propíchnutí špejlemi. Udělejte šneky různě velké, každý si pak bude moct nandat tak velkou klobásu, jakou zvládne spořádat. Namotané klobásy uchovávejte v lednici, dokud nedojde na jejich přípravu. Vydrží vám tam i několik dní, takže pokud jste zvyklí jíst klobásy více dní za sebou, stačí vždy zpracovat jen část z nich.

Klobásy jsou samy o sobě už ochucené, takže není třeba přidávat další koření. Nejčastější přílohou je rozhodně bramborový salát. Občas se můžete setkat také s bramborovou kaší či vařenými bramborami. Pánové si ji jistě rádi dají i s čerstvým chlebem.

Ptáte se z jakých brambor dělat bramborový salát? My vám to prozradíme

A jak tedy klobásu připravit? Smažit nebo péct? Přinášíme tři základní způsoby.

Klobása smažená na pánvi

Tento způsob přípravy je asi nejčastější. Sáhněte po velké pánvi a dostatečném množství oleje či sádla. Nedovolte klobáse se připalovat. Opečte dozlatova z obou stran a pak přendejte na kuchyňskou utěrku, do níž se vpije přebytečný tuk.

Klobása pečená v troubě

Varianta pečení v troubě je o něco dietnější, nepotřebuje totiž žádný přidaný tuk. Klobásy rozložte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Jakmile klobásy zhnědnou, otočte je a postup opakujte.

5 potravin, které způsobují chronický zánět. Proč se vyhnout bílému pečivu?

Klobása v trojobalu

Po vzoru řízků můžete také klobásy obalit v trojobalu. Rozšlehejte si v misce dvě vajíčka a klobásy poté obalte v hladké mouce, namočte ve vajíčkách a na závěr přijde strouhanka. Poté smažte jako klasickou klobásu.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*