Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na Clafoutis neboli obrácenou francouzskou třešňovou bublaninu

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 1 hod 15 min

Francouzská třešňová bublanina Clafoutis je moučník, který chutná snad úplně každému! Je nadýchaná lehoučká, ale přitom není vůbec suchá. Je prostě Georgem Clooneym mezi letními zákusky!

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Třešně si omyjeme a odstraníme stopky, můžeme je i vypeckovat. Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi odstavíme a necháme odpočinout alespoň 30 minut. Poté si necháme předehřát troubu na 180°C a vymažeme si máslem formu o průměru 24 cm.
  2. Prosejeme mouku přidáme sůl a zbytek moučkového cukru. Rozšleháme vejce jako kdyby jsme dělali omeletu, přidáme je ke směsi mouky a cukru a dobře promícháme. Nakonec přidáme mléko a vše smícháme.
  3. Třešně nasypeme do formy, cukr který se nepřilepil na třešně přimícháme k těstu a to na ně nalejeme. 
  4. Pečeme 35 až 40 minut. Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a před podáváním necháme vystydnout.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na Clafoutis neboli obrácenou francouzskou třešňovou bublaninu