Menu
WomanOnly
Bezmasá jídla Snadné

Recept na domácí kvašáky. Vyzkoušejte kvašené okurky a nebudete chtít jiné

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 30 min

Což takhle dát si… domácí nakládané okurky? Pojďte je zkusit. Takzvané kvašáky naložené ve slaném nálevu si vás získají na první ochutnání.

Rychlokvašky neboli kvašáky jsou oblíbená pochoutka, kterou si snadno připravíte i doma. Napoprvé to možná bude trochu metoda pokus-omyl, pro příště už ale budete přesně vědět, jak dlouho nechat okurky kvasit a kdy je nejlepší čas je otevřít ke konzumaci.

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Do hrnce si dáme vodu a sůl, dáme vařit. Do sklenice či sklenic si dáme omyté okurky propíchané vidličkou. Proložíme kořením a kolečky křenu.
  2. Horký slaný nálev vypneme a necháme chvilku zchladnout, aby nebyl vařící. Poté jím zalijeme okurky ve sklenicích, a to až po okraj. Nádoby zavíčkujeme a necháme na teplém místě kvasit alespoň týden. Přemístěním do chladné místnosti proces kvašení zastavíme

Ohodnoťte tento recept:
3,4
Právě čtete

Recept na domácí kvašáky. Vyzkoušejte kvašené okurky a nebudete chtít jiné