×
WomanOnly

Recept na domácí kvašáky. Vyzkoušejte kvašené okurky a nebudete chtít jiné

Domácí kvašáky, Nakládané okurky

Což takhle dát si… domácí nakládané okurky? Pojďte je zkusit. Takzvané kvašáky naložené ve slaném nálevu si vás získají na první ochutnání.

Rychlokvašky neboli kvašáky jsou oblíbená pochoutka, kterou si snadno připravíte i doma. Napoprvé to možná bude trochu metoda pokus-omyl, pro příště už ale budete přesně vědět, jak dlouho nechat okurky kvasit a kdy je nejlepší čas je otevřít ke konzumaci.

Na 1 várku:

  • 2 kg větších okurek
  • 2 l vody
  • 70 g soli
  • 1 menší křen
  • 2 snítky kopru
  • 5 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 4 višňové listy
  • 4 vinné listy

Postup na domácí kvašáky:

1. Do hrnce si dáme vodu a sůl, dáme vařit. Do sklenice či sklenic si dáme omyté okurky propíchané vidličkou. Proložíme kořením a kolečky křenu.

2. Horký slaný nálev vypneme a necháme chvilku zchladnout, aby nebyl vařící. Poté jím zalijeme okurky ve sklenicích, a to až po okraj. Nádoby zavíčkujeme a necháme na teplém místě kvasit alespoň týden. Přemístěním do chladné místnosti proces kvašení zastavíme.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*