Menu
WomanOnly

Recept na játrovou omáčku z čerstvých jater. Nebojte se vnitřností

Troufnete si na játra? Pokud ano, udělejte z nich výbornou a rychlou omáčku, která zachutná každému, komu se játra nepříčí. Je tak dobrá, že možná i odpůrci jater podlehnou.

Přestože je játrová omáčka asi nejčastější jídlo z jater, rozhodně není jediné, které stojí za vyzkoušení. Co takhle příště otestovat játra zapečená s bramborami nebo smažená játra obalená v trojobalu na způsob klasického řízku?

Pokud nám játra zbydou, není nic snazšího než uvařit vývar s játrovými knedlíčky. Stejným způsobem můžeme připravit i nádivku třeba do kuřete.

Na 4 porce:

  • 1 střední cibule
  • 500 g vepřových nebo drůbežích jater
  • 500 ml vepřového nebo drůbežího vývaru
  • 50 g másla
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř

3 důvody proč jíst játra

Játrová omáčka postup:

1. Máslo rozpustíme v hluboké pánvi a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme řádně očištěná játra, osolíme, opepříme a minutku restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme asi čtvrt hodiny.

Tip: Když játra změknou, můžeme jich půlku vyndat, rozmixovat a poté opět vrátit do omáčky.

2. Během vaření si připravíme jíšku. Rozpustíme si 50 g másla, zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Za stálého míchání přidáme do omáčky.

3. Ještě krátce povaříme, případně dochutíme. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na játrovou omáčku z čerstvých jater. Nebojte se vnitřností