Menu
WomanOnly

Recept na krémovou celerovou polévku. Zahřeje vás v chladných dnech

V chladných dnech nic nezahřeje tak jako právě uvařená domácí polévka. Pokud bude zeleninová, dodá vám navíc spoustu energie a vitaminů. Zkuste třeba celerovou!

Celer je zelenina nacpaná vitaminy a má řadu příznivých účinků. Snižuje hladinu cholesterolu i krevní tlak a pomáhá detoxikovat tělo. Navíc je snadno dostupný i během zimy, kdy na rozdíl od jiné zeleniny stále dobře chutná. Do polévky – a nejen do ní – je to proto skvělá volba.

Polévka je výborná i sama o sobě, ale určitě neuškodí ji při podávání pozvednout ještě na vyšší úroveň. Jak? Ozdobte vršek polévky sýrem, čerstvými bylinkami nebo lžičkou zakysané smetany. Navrch můžete taky nasypat krutony či opečenou slaninu.

Recept na snadnou mrkvovou polévku. Okuste oranžové překvapení

Na 4 porce:

  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 velká bulva celeru
  • 1 l kuřecího či zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany
  • sůl, pepř

Krémová celerová polévka postup:

1. Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na hrubo. V hrnci si rozpustíme máslo a poté na něm necháme zesklovatět cibulku. Pak do hrnce přidáme nakrájený celer, chvilku smažíme a zalijeme vývarem.

2. Polévku vaříme, dokud nám celer nezměkne. Potrvá to minimálně patnáct minut. Po změknutí sejmeme polévku z plotýnky a rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka.

3. Vrátíme na sporák a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme smetanu na zjemnění, ještě minutu povaříme a můžeme podávat.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na krémovou celerovou polévku. Zahřeje vás v chladných dnech