×
WomanOnly

Recept na pstruha na másle pečeného v troubě. Uvařte si zdravý oběd

Pstruh na másle v troubě

Což takhle dát si pstruha? Ať už k večeři, nebo jako lehký oběd, je to zaručená pochoutka pro všechny rybí milovníky. Připravený na másle s bylinkami zaručeně polahodí vašim chuťovým pohárkům.

Pstruh má maso jemné konzistence i chuti, kterou by bylo škoda přebít výrazným dochucováním. Proto k němu přidáme pouze jemné máslo, citronovou šťávu a trochu bylinek. V jednoduchosti je krása.

Tímto pravidlem se řiďte i v případě přílohy. Také ta by si měla zachovat jemnou chuť, aby pstruha, jakožto hlavní hvězdu, na talíři nezastínila.

Na 2 porce:

  • 2 pstruzi
  • 2 citrony
  • 60 g másla
  • 1 svazek tymiánu
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl

Pstruh na másle v troubě postup:

1. Pstruhy vykucháme, omyjeme a důkladně usušíme. Z obou stran do nich uděláme několik zářezů, cca sedm. Ryby důkladně osolíme na povrchu, zevnitř i v zářezech.

2. Citrony omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Těmi společně s plátky másla naplníme břišní dutinu. Přendáme do zapékací misky.

3. Ryby poklademe rozmarýnem a tymiánem, část bylinek můžeme dát i do zářezů. Zakápneme olivovým olejem.

Jak grilovat rybu. Přinášíme základní tipy, ale i vynikající recept na grilovaného lososa

4. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů čtvrt hodiny. Podáváme s vařeným braborem nebo zeleninovým salátem.

Tip: Jako přílohu můžeme udělat i pečené brambory, které lze péct v troubě naráz s pstruhem.

3.1
21


Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*