Do líných dní jako rychlou svačinku nebo jako zaručené občerstvení na oslavu – pro oba případy se hodí pomazánka. Pro milovníky masa je ta se salámem jasná volba.
Způsobů, jak připravit salámovou pomazánku, je spoustu. Hlavní je, zda se rozhodnete připravit ji z kvalitnějších surovin, nebo raději sáhnete po taveném sýru. My doporučujeme zvolit spíš pomazánkové máslo a s počtem ingrediencí celkově šetřit. Kouzlo chutí spočívá často v jednoduchosti.
Pokud chcete přece jen do pomazánky vmíchat víc chutí, můžete přidat uvařené a nastrouhané vejce nebo sterilovanou okurku. Výraznější chuť dodá lžíce hořčice.
Recept na hermelínovou pomazánku na chlebíčky. Zvládne ji každý
Na 1 várku:
200 g šunkového salámu
1 pomazánkové máslo
2 lžíce majonézy
1 cibule
sůl, pepř
Salámová pomazánka postup:
1. Cibuli si nakrájíme najemno, šunkový salám na kostičky.
2. Pomazánkové máslo vyšleháme. Pokud není čas, můžeme tento krok přeskočit. Smícháme s majonézou, a pokud nám směs přijde příliš hutná, můžeme naředit mlékem či bílým jogurtem.
3. Vmícháme cibuli a šunku a zamícháme. Podle chuti přidáme sůl, pepř či mletou papriku. Necháme uležet v lednici.