Menu
WomanOnly

Recept na svařák z červeného vína: Zkuste přidat trochu rumu

Také milujete svařené víno? Vůni bylinek, které provoní celý byt? Vyzkoušejte tradiční recept na svařené víno, jak ho připravujeme doma my.

V dnešní době si můžete koupit svařené víno i v obchodech. Víno je již ochucené. Stačí obsah láhve vylít do hrnce a krátce povařit. Není to ale ono.

Vyzkoušejte i recept na netradiční svařák!

Domácí svařák si ochutíte podle sebe, a hlavně si budete nápoje více vážit. Můžete s ním pohostit i návštěvu, která si určitě řekne o recept.

Ingredience:

  • 1,5 l červeného vína (značka vína záleží na vás)
  • 1 citron
  • 2 pomeranče
  • koření: 5 hřebíčků, 5 kuliček pepře, 2 celé skořice, vanilka (nebo 1 vanilkový cukr)
  • 150 g krystalového cukru
  • 200 ml rumu

Příprava svařeného vína je velice snadná. Citron důkladně opláchneme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Citronovou kůru nezahazujeme, budeme ji do svařáku také přidávat. Stejně oloupeme i pomeranč a nakrájíme na kolečka.

Víno si nalijeme do hrnce a přidáme k němu: citronovou kůru, kolečka citronu, kolečka pomeranče, hřebíček, pepř, skořici a vanilku.

Víno i s přísadami necháme svařit, a poté odstavíme ze sporáku. Necháme cca 5 minut stát, aby svařák trochu vychladl, a přidáme cukr s rumem. Poté vše přecedíme přes cedník a můžeme podávat.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na svařák z červeného vína: Zkuste přidat trochu rumu