Menu
WomanOnly

Recept na výbornou broskvovou přesnídávku

Jednou z ideálních svačinek pro dítě je přesnídávka. A proč nevyužít toho, že vám na zahradě dozrávají broskve a neudělat si přesnídávku vlastní? Naučíme vás jak na to!

Pryč s chemikáliemi!

Hlavně v útlém věku dětí je důležité, abychom dbali na to, že jedí kvalitní potraviny. Samozřejmě, že všechny kojenecké výživy prošly přísnými kontrolami, ale není nad to, když si uděláte svou vlastní domácí! Zkuste vyrobit přesnídávku, po které se vaše dítě bude oblizovat až za ušima!

Proč zrovna přesnídávka z broskví?

Broskve jsou pro děti velmi vhodné, nejen protože patří k nejsnáze stravitelnému ovoci. Broskve sice nejsou příliš bohaté na vitamin C, zato obsahují karoten, který je velmi důležitý pro vývoj dítěte. Z minerálních látek je v broskvích obsažen vápník, železo a fosfor. Výborně se osvědčily také ke zvýšení chuti k jídlu, což ocení zejména maminky malých dětí.

Recept na broskvovou přesnídávku

Ingredience:

  • 1l voda
  • 2 kg broskve
  • 500 g cukr
  • 2 ks vanilkový cukr
  • 1 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup:

Umyté a nakrájené broskve rozvaříme v hrnci s vodou a cukrem. Rozmixujeme na kaši a necháme zchladnout.
K rozmixovaným broskvím přidáme vanilkový cukr a vanilkový pudink, který rozmícháme ve sklenici s trochou vody. Plníme do malých zavařovacích skleniček a sterilujeme cca 15 minut při 100 °C.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na výbornou broskvovou přesnídávku