×
WomanOnly

Recept na zapečené filé s kari rýží: Oběd, který se sám uvaří

Nechce se vám vymýšlet žádný složitý recept na víkendový oběd? Máme pro vás skvělý tip na jídlo, které se udělá téměř samo.

FOTO: Rybí filé s kari rýží
Zapečené rybí filé s kari rýží si prostě zamilujete,
FOTO: Alena Menšíková, WomanOnly.cz

Zapečené rybí filé se smetanou a kari rýží vás překvapí snadnou přípravou a lahodnou chutí. Jídlo bude hotové za půl hodiny a vy budete muset vynaložit jen minimální úsilí.

Na dvě porce si připravte:

1 hrnek rýže
1 lžičku kari koření
hřebíček
špetku soli
1 cibuli
2 větší kousky tresky nebo jiného rybího filé
1 kelímek zakysané smetany
pár plátků tučnějšího sýra (např. Královský)

Začněte přípravou rýže. Do hrnce si nalijte trochu oleje a až bude rozpálený, osmahněte na něm opranou rýži. Poté do ní přidejte sůl a kari a pořádně promíchejte. Zalijte vodou (1,5 hrnku), přisypte trochu hřebíčku a přiklopte pokličkou.

Pokud máte elektrický sporák, nechejte plotýnku nastavenou na nejvyšší teplotu a až začne poklička nadskakovat, tak ji vypněte, hrnec na chvíli odstavte a poté vraťte na plotýnku. Máte-li plynový vařič, postupujte stejně, ale plyn nevypínejte, jen jej ztlumte. Rýže by v obou případech měla být hotová za 20 minut.

Než se vám uvaří rýže, pusťte se do ryby. Vezměte si menší pekáč, nalijte do něj olej a dno vyložte na kolečka nakrájenou cibulí. Poté na ni položte nasolenou a opepřenou rybu. Vše zalijte zakysanou smetanou a dejte péct na cca 180 °C. Pečte asi 25-30 minut.

Deset minut před vytažením dejte na filé sýr, aby se krásně roztekl. Rýže bude po uvaření měkká a žlutá a ryba se bude ve smetanovocibulové omáčce jen rozpadat.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*