×
WomanOnly

3 tipy na koktejly z vodky, popíjejte doma třeba Bloody Mary, Black Russian či Srewdriver

Zdroj: Shutterstock.com

Milujete míchané alkoholické koktejly a ráda byste po vzoru amerických filmů přišla domů z práce a dala si jeden dva barevné lahodné drinky? Splnění snu máte na dosah. Příprava míchaných koktejlů není nijak náročná a my vám přinášíme receptury na ty neoblíbenější připravované drinky z vodky.

Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock.com

Bloody Mary

  • 9 cl vodky, 18 cl šťávy z rajských jablíček, Worcestershire Sauce, tabasco, celerová sůl, sůl, pepř

Do sklenky vložte několik kostek ledu, nalijte vodku a přidejte dochucovací prostředky. Vše promíchejte barovou lžičkou a teprve pak přidejte tomatovou šťávu a ostatní ingredience. Vše důkladně promíchejte.

Sklenka Bloody Mary je vhodná jako aperitiv nebo jako povzbuzující či osvěžující nápoj.

Tip: Vodku lze nahradit ginem, místo míchátka můžete do sklenice ponořit stonek řapíkatého celeru. Někdo si do Bloody Mary rád přidá trochu nastrouhané křenu či citronové šťávy, fantazii se meze nekladou.

Screwdriver

  • 9 cl vodky, 20cl pomerančového džusu, řez pomeranče

Sklenici naplňte do dvou třetin ledem, odměřte vodku a džus a tenký řez pomeranče vložte mezi led a stěnu sklednice. Vše pečlivě promíchejte.

Tip: Skvělá varianta na ozvláštnění: Na hladinu koktejlu přilijte opatrně 3 cl Galliana a k řezu pomeranče koktejlovou třešničku. Povinně se zasunují dvě brčka.

Black Russian

  • 6 cl vodka, 3 cl kávový likér (Kahlúa)

Do menší skleničky (tipu fashioned) vložte několik kostek ledu, odměřte suroviny a opatrně jimi led přelijte, aby po něm stékaly v tenké vrstvě. Likér přidejte buď energičteji nebo ho po nalití opatrně promíchejte.

Black Russian je vhodné podávat v odpoledních hodinách nebo večer, spíš po jídle.

Tip: Přidáte-li na kostky ledu litou dvanáctiprocentní smetanu, vytvoříte takvaný White Russian. Pokud budete zruční, bude mít nápoj mramorový vzhled. S třiatřicetiprocentní smetanou se dopracujete ke kalorické bombě, která je adekvání alternativou svaebního dortu.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*