Menu
WomanOnly
Krůtí maso Snadné

Recept na krůtí guláš. Vyzkoušejte klasiku trochu jinak

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 60 min

Když se řekne guláš, vybaví se většině z nás klasický guláš z hovězí kližky. Varianta z krůtího masa však není o nic méně vynikající, navíc její přípravou strávíte mnohem méně času. Ochutnejte pikantní krůtí guláš a posuďte sami.

Guláš je maďarské jídlo, které se připravuje z hovězího masa a které se nezahušťuje. Originální verze guláše tedy připomíná spíše polévku nežli omáčku. U nás vede zahuštěný guláš, s nímž se pojí staré známé pravidlo „kolik masa, tolik cibule“. Jeho příprava většinou trvá přes dvě hodiny, proto představuje hlavně sváteční pokrm.

Krůtí guláš je oproti tomu hotový zhruba za hodinu. Stejně jako ke guláši z hovězího se k němu hodí jak různé druhy knedlíků, tak například bramboráky, těstoviny, rýže nebo čerstvý chléb.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile změkne, přidáme na kostičky nakrájené maso a počkáme, až se zatáhne.
  2. Zasypeme sladkou a pálivou paprikou a kmínem a necháme koření rozvonět. Přilijeme zhruba půl litru horké vody, přidáme bobkový list, sůl, pepř, prolisovaný česnek a rajský protlak. Přiklopíme poklicí a dusíme 30 minut doměkka.
  3. Mouku rozmícháme ve studené vodě a guláš jí zahustíme. Necháme krátce povařit.
  4. Na závěr krůtí guláš dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Ohodnoťte tento recept:
3,6
Právě čtete

Recept na krůtí guláš. Vyzkoušejte klasiku trochu jinak