Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na čokoládové brownies: Hříšně dobrý dezert podle Jamieho Olivera

Anna Cajthamlová

Anna Cajthamlová

Doba přípravy: 40 min

Tenoučká a křupavá krusta ukrývá hutné a lahodné jádro, které je krátce po upečení ještě tekuté. To jsou brownies a dokáže je upéct skutečně každý.

Honí vás mlsná a nevíte, jak co nejrychleji chuťové buňky uchlácholit? Vyzkoušejte čokoládovou pochoutku brownies. Receptem jsme se inspirovali u hvězdného kuchaře Jamieho Olivera, který brownies peče ve své londýnské restauraci Fifteen. Rozhodně stojí za to!

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte máslo a čokoládu a přidejte ořechy. 
  2. Do misky prosejte kakao, mouku, prášek do pečiva a smíchejte s cukrem. 
  3. K suchým přísadám nalijte rozehřátou čokoládu s máslem a ořechy a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte celá vejce.
  4. Plech vyložte pečícím papírem a vylijte na něj směs. V troubě předehřáté na 180 ºC pečte 25 minut. Důležité je brownies nepřepéct. Těsto by mělo být uvnitř tekuté. Tip! Podávejte se šlehačkou a kousky nastrouhané pomerančové kůry.

 

Ohodnoťte tento recept:
3,6
Právě čtete

Recept na čokoládové brownies: Hříšně dobrý dezert podle Jamieho Olivera