×
WomanOnly

Frankfurtská polévka našich babiček. Vyzkoušejte českou klasiku

Frankfurtská polévka

Polévky jsou oblíbeným jídlem snad každé kuchařky. Za málo peněz a práce se z nich totiž dá dostat hodně muziky. O frankfurtské polévce to platí dvojnásob.

Soutěž o nejzdravější polévku by rozhodně nevyhrála, zato v disciplíně o tu nejoblíbenější by se dostala přinejmenším do finále. Frankfurtská polévka je klasika všech jídelen, bufetů a horských občerstvení, připravená doma bude ale ještě o chlup lepší.

Tak neotálejte a uvařte si ji sami. Pokud se navíc budete inspirovat našimi babičkami, nemůžete šlápnout vedle.

Na 4 porce:

  • 1 středně velká cibule
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1,5 l vepřového vývaru
  • 250 g brambor
  • 150 g párků
  • sůl, pepř, sladká paprika

Jak ohřát párky ve vodě, aby nepraskly? Máme 3 osvědčené rady

Frankfurtská polévka postup:

1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dáme ji na rozpálenou pánev s olejem. Zhruba minutu smažíme, poté zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Ochutíme paprikou. Za nepřetržitého míchání přidáme zhruba třetinu vývaru a vaříme asi čtvrt hodiny.

Tip: Pro zachování babičkovského stylu použijeme místo oleje klasické sádlo.

2. Očištěné brambory nakrájené na menší kostičky zalijeme zbylým vývarem a dáme vařit do poloměkka. Když jsou hotové, přelijeme je i s vývarem do polévky. Přidáme párek nakrájený na kolečka a chvilku pokračujeme ve vaření.

Tip: Pokud máme čas a chuť, můžeme si párek předsmažit v pánvi a až poté ho přidat do polévky.

3. Polévku dochutíme solí či pepřem a můžeme podávat. Skvělá je samotná i s oblíbeným pečivem.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*