×
WomanOnly

Jak uvařit lasagne. Připravte bologneskou omáčku i bešamel

Recept na lasagne

Láska prochází žaludkem a lasagne jsou velice skvělým a hlavně sytým pokrmem! Pro dietu nic moc, ale pro labužníky naprostá nádhera. Existuje tolik druhů, které si můžete doma sama udělat (špenátové, s brokolicí, s mletým masem, s kuřecím masem, sýrové atd.) a nezaberou vám ani moc času.

Těstoviny

Lasagne si pořídíte prakticky v každém supermarketu. Můžete si vybrat mezi těmi, které nemusíte předvařovat, nebo těmi co se uvaří z omáčky až v troubě.

Co potřebujete

Kromě samotných Lasagní potřebujete dvě omáčky (můžete použít jen jednu, podle chuti). Jednu omáčku masovou (boloňská omáčka) a bešamel, který se do lasagní používá často.

Ingredience

Na Boloňskou omáčku budeme potřebovat:

  • lžíci olivového oleje,
  • jednu cibuli,
  • stroužek česneku,
  • 500 g  mletého hovězího masa,
  • 250g rajčat,
  • 2 lžíce rajčatového protlaku,
  • 4 lžíce červeného vína
  • lžíci bazalky
  • sůl a pepř

Na Bešamel si připravte

  • 50g másla
  • 50 g mouky,
  • 600 ml mléka,
  • 125 g tvrdého sýra (např. čedar)
  • ½ muškátového oříšku

Příprava

Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažte do měkka, vmíchejte maso a po zhnědnutí i rajčata, protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 25 minut.

Na bešamel rozpusťte v jiném hrnci máslo a vmíchejte do něj mouku (jako když děláte jíšku), nechte smažit a postupně přidávejte mléko, přiveďtě za stálého míchání k varu, dokud nebude omáčka jemná a tužší.Teď už jen přidejte muškátový oříšek, sundejte z plotny a vmíchejte nastrouhaný sýr (krásně se v omáčce rozpustí).

Recept na lasagne se sójovým masem: Vegetariánský recept plný chuti

Do pekáče (nemusíte ho vymazávat) dejte jako první vrstvu boloňské omáčky, nakterou navrstvíte trochu bešamelu a poté vrstvu lasagní (vařených nebo nevařených, podle toho, jaké jste koupila), to opakujte a ukončete vrstvou boloňské omáčky a bešamelu. Pečte v předehřáté troubě na 180° asi 35 minut, omáčka by měla mírně zhnědnout. Podle chuti posypte před dopečením sýrem.

Přejeme vám dobrou chuť!



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*