×
WomanOnly

Jak uvařit lasagne. Připravte bologneskou omáčku i bešamel

Láska prochází žaludkem a lasagne jsou velice skvělým a hlavně sytým pokrmem! Pro dietu nic moc, ale pro labužníky naprostá nádhera. Existuje tolik druhů, které si můžete doma sama udělat (špenátové, s brokolicí, s mletým masem, s kuřecím masem, sýrové atd.) a nezaberou vám ani moc času.

Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock.com

Těstoviny

Lasagne si pořídíte prakticky v každém supermarketu. Můžete si vybrat mezi těmi, které nemusíte předvařovat, nebo těmi co se uvaří z omáčky až v troubě.

Co potřebujete

Kromě samotných Lasagní potřebujete dvě omáčky (můžete použít jen jednu, podle chuti). Jednu omáčku masovou (boloňská omáčka) a bešamel, který se do lasagní používá často.

Ingredience

Na Boloňskou omáčku budeme potřebovat lžíci olivového oleje, jednu cibuli, stroužek česneku, 500 g  mletého hovězího masa, 250g rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce červeného vína a lžíci bazalky. Pro dochucení sůl a pepř. Na Bešamel si připravte 50g másla a 50 g mouky, 600 ml mléka, 125 g tvrdého sýra (např. čedar) a ½ muškátového oříšku.

Příprava

Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažte do měkka, vmíchejte maso a po zhnědnutí i rajčata, protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 25 minut.

Na bešamel rozpusťte v jiném hrnci máslo a vmíchejte do něj mouku (jako když děláte jíšku), nechte smažit a postupně přidávejte mléko, přiveďtě za stálého míchání k varu, dokud nebude omáčka jemná a tužší.Teď už jen přidejte muškátový oříšek, sundejte z plotny a vmíchejte nastrouhaný sýr (krásně se v omáčce rozpustí).

Do pekáče (nemusíte ho vymazávat) dejte jako první vrstvu boloňské omáčky, nakterou navrstvíte trochu bešamelu a poté vrstvu lasagní (vařených nebo nevařených, podle toho, jaké jste koupila), to opakujte a ukončete vrstvou boloňské omáčky a bešamelu. Pečte v předehřáté troubě na 180° asi 35 minut, omáčka by měla mírně zhnědnout. Podle chuti posypte před dopečením sýrem.

Přejeme vám dobrou chuť!



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*