×
WomanOnly

Jednoduché kung-pao. Připravte ho podle originálního receptu

Kuřecí kung pao
Zdroj: Depositphotos

Kung-pao je čínský pokrm, který pochází ze sečuánské kuchyně. Dnes je dobře známý po celém světě a řadu příznivců má i u nás. Pokud mezi ně patříte i vy, jistě oceníte jednoduchý recept na kung-pao z kuřecího masa a čerstvých surovin, které je do hodiny hotové.

Jak se kung-pao připravuje?

Sama tradiční příprava tohoto pokrmu je velmi snadná. Kuřecí maso se nakrájí na kostky a nechá se marinovat ve směsi ze sojové omáčky, kukuřičného škrobu, bílku, rýžového vína a špetky soli. Následně se zprudka orestuje na oleji v pánvi wok, ideálně v plamenech. Tento způsob přípravy pokrmu dodá typickou kouřovou chuť. Maso má být šťavnaté, proto se restuje jen chviličku.

V dalším kroku se na oleji orestuje sečuánský pepř, jarní cibulka, chilli papričky, česnek a kus zázvoru. Přidají se arašídy, hotové maso a vše se zalije směsí ze sojové a ústřicové omáčky, cukru, rýžového octa a sezamového oleje. Omáčka se nechá zhoustnout a je hotovo. Kung-pao se podává jak jinak než s rýží.

Jak správně držet čínské hůlky. Ukážeme vám to

Recept na jednoduché kung-pao

Seznam ingrediencí se na první pohled může zdát dlouhý, příprava tohoto pokrmu je však skutečně jednoduchá. Kung-pao se tradičně dělá v pánvi wok, nicméně připravíte jej i v jiné, dostatečně hluboké pánvi.

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 šálek arašídů (nesolených)
  • 12 jarních cibulek
  • 3 stroužky česneku
  • kousek zázvoru
  • 2 sušené chilli papričky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 bílek
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • olej na smažení
  • špetka soli
  • špetka sečuánského pepře

Postup:

  1. Začneme tím, že si na lžičce oleje opražíme arašídy. Je třeba je na pánvi neustále prohazovat, aby se nespálily. Pražíme 2–3 minuty, poté vypneme zdroj tepla a necháme je v pánvi vychladnout.
  2. Připravíme si marinádu. Smícháme 2 lžíce sojové omáčky, vaječný bílek, kukuřičný škrob, rýžové víno a špetku soli. Kuřecí maso nakrájíme na kostky zhruba 2×2 cm a vložíme do marinády.
  3. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a maso zprudka orestujeme. Opékáme opravdu jen krátce, aby se uvnitř nevysušilo. Hotové maso dáme stranou a necháme okapat.
  4. Nyní si připravíme omáčku ze 2 lžic sojové omáčky, cukru, ústřicové omáčky, rýžového octa a sezamového oleje.
  5. Na 2 lžících oleje orestujeme nakrájené chilli papričky, jarní cibulky, česnek, zázvor a trochu sečuánského pepře.
  6. Přidáme hotové maso, opražené arašídy a vmícháme předpřipravenou omáčku. Počkáme, až zhoustne, a můžeme podávat.

Počet porcí: 4 porce
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*