×
WomanOnly

Čokoládové moccacino jako z kavárny? Jeho přípravu snadno zvládnete i doma

Moccacino
Zdroj: Shutterstock

Moccacino – lahodný teplý nápoj, jehož příprava zabere jen chviličku. Původ moccacina je nejasný, nicméně pojmenování je pravděpodobně odvozeno od města Mocha v Jemenu, jež bývalo významným centrem obchodu s kávou. Moccacino si nemusíte dávat jen v kavárnách či restauracích, můžete si ho snadno připravit doma. Jak na to?

Varianty nápoje moccacino

Moccacino může být kombinací buď kávy, mléka a čokoládového sirupu, nebo kávy, mléka a kakaa. Původní verze, jíž byl nápoj z espressa, čokolády a mléka, se připravovala už v 18. století v Itálii a proslavila se pod názvem Bicerin. Dnes se moccacino nejčastěji připravuje ze silného espressa, našlehaného mléka a čokoládového sirupu, popřípadě čokolády v nějaké jiné formě.

Kolik kávy denně můžeme vypít? Dokonce existuje i smrtelná dávka

Jak na domácí moccacino?

Moccacino připravíte smícháním čokoládového sirupu a espressa. Nakonec jej ozdobíte šlehačkou nebo napěněným mlékem a dobrota, kterou si vychutnáte hlavně v chladném období, je hotová.

Ingredience:

  • 7 g kávy espresso
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce čokoládového sirupu
  • 100 ml mléka

Postup:

  1. Nejprve z kávy a vody připravíme espresso.
  2. Nalijeme jej do šálku o objemu 250 ml a vmícháme lžíci čokoládového sirupu.
  3. Mléko vyšleháme do pěny, kterou dáme navrch moccacina. Hned podáváme.

Počet porcí: 1
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*