×
WomanOnly

Recept: Kuřecí řízky naruby s cibulí a česnekem

Kuřecí řízky naruby
Zdroj: Shutterstock

Když se mluví o řízcích, představíme si většinou vepřové či kuřecí maso v trojobalu, usmažené v rozpáleném oleji dozlatova. Až vás tato klasika omrzí, zkuste si připravit kuřecí řízky na ruby. Dopékají se v troubě s cibulí a česnekem, díky čemuž získají výraznější a méně obvyklou chuť.

Kuřecí řízky naruby zapečené v troubě

Naruby se většinou připravují vepřové řízky, nicméně i kuřecímu masu tato úprava svědčí. Díky dopékání v troubě zůstanou pěkně šťavnaté, v porovnání s řízky z vepřového však budou mnohem méně tučné. Kuřecí řízky naruby podávejte například s vařenými nebo šťouchanými brambory.

Ingredience:

  • 4 kuřecí řízky
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 80 g másla
  • olej
  • sůl

Postup:

  1. Kuřecí řízky zlehka naklepeme rukou, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Poté je obalujeme v pořadí strouhanka, mouka a nakonec vejce. Obrácený trojobal je potřeba do masa pořádně „vtlačit“. Nakonec řízky naruby zlehka osmažíme v rozpáleném oleji.
  2. Cibuli si nakrájíme na proužky. Hotové maso vyjmeme z pánve a olej použijeme k orestování cibule.
  3. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Cibuli dáme do pekáčku, na ni položíme řízky a ty poklademe plátky másla. Podlijeme troškou vody a pečeme asi 30 minut. Zapečené řízky naruby podáváme s vařenými či šťouchanými brambory.

Počet porcí: 4
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 1 hodina

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*