×
WomanOnly

Recept na americké čokoládové brownies: Dezert pro milovníky čokolády

Dezert s intenzivní čokoládovou chutí. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Základem pochoutky zvané brownies je čokoláda. Čím kvalitnější čokoládu použijete, tím lepší chuti dosáhnete. Doporučujeme tedy vybírat pečlivě a zbytečně nešetřit. Pak si již můžete vychutnat tento skvělý dezert, který budete chtít péct stále znova a znova.

Dezert s intenzivní čokoládovou chutí. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz
Dezert s intenzivní čokoládovou chutí. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Ingredience (na 1 menší plech):

350 g kvalitní vysokoprocentní hořké čokolády (alespoň 60 %)
250 g másla
3 vejce
220 g cukru (nejlépe třtinového)
85 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva

Příprava je poměrně snadná. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni společně s máslem. Vejce vyšleháme, poté přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání. Výsledkem bude hustá lesklá směs, do níž vlijeme rozpuštěnou čokoládu. Mouku prosejeme a společně s práškem do pečiva ji přidáme ke zbylým ingrediencím a vymícháme do hladka. Pekáček či plech vymažeme a vyložíme pečícím papírem, poté do něj nalijeme těsto a pečeme v troubě na 160-170 °C. Brownies jsou hotové v momentě, kdy se na povrchu začnou objevovat praskliny, což trvá asi 35 minut.

Tip: Před krájením a podáváním nechte moučník vychladnout (alespoň hodinu), poté servírujte se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*