Menu
WomanOnly

Recept na angreštovou marmeládu. Vyrobte si tradiční dobrotu z netradiční suroviny

Pokud si rádi pochutnáte na jahodové marmeládě či džemu z černého rybízu, ale chtěli byste svůj sladký jídelníček trochu ozvláštnit, máme pro vás tip – vyzkoušejte si doma uvařit marmeládu z angreštu. Její lehce pikantní chuť vás dostane.

Ingredience

  • 1 kg zralého (klidně i přezrálého) angreštu
  • 800 g cukru krystal
  • 1 pektogel nebo 1 lžička kyseliny citronové

Recept na výborný rybízový džem, který vás překvapí svou svěží chutí

Výroba angreštové marmelády

1. Angrešt nejprve rozemelte v mlýnku na ovoce tak, aby z něj byla kaše. Pokud nemáte mlýnek, angrešt můžete rozmačkat či rozvařit.

2. Angreštovou kaši poté v hrnci smíchejte s pektogelem nebo kyselinou citronovou a cukrem.

3. Kaši následně za stálého míchání zahřívejte do doby, než vznikne hustá směs. Abyste zjistili, zda už je marmeláda hotová, kápněte si kousek na talíř. Až vystydne, neměla by se po naklonění talíře roztékat.

4. Nakonec ještě horkou marmeládou naplňte zavařovací sklenice. Ty poté obraťte vzhůru dnem a nechte angreštový džem vychladnout.

Ohodnoťte tento recept:
2,9
Právě čtete

Recept na angreštovou marmeládu. Vyrobte si tradiční dobrotu z netradiční suroviny