×
WomanOnly

Recept na bábovku s jablky. Upečte vynikající šťavnatý moučník

Recept na: babovku s jablky

Bábovka je velká sladká odměna pro celou rodinu. Ideální na volné nedělní odpoledne nebo chladné podvečery, kterých bude s podzimem přibývat. S kakaem vytvoří nerozlučnou dvojku.

Bábovka je jako královna mezi koláči. Tyčí se nad nimi ve své výšce a pyšní se svými tvary, které jen tak nějaká buchta na plech nemá. Díky svému výsadnímu postavení má bábovka i vlastní kolekci receptů.

Asi nejoblíbenější je bábovka mramorová, častá je ale i tvarohová, ořechová, citronová, v současnosti také pohanková. Bábovka s jablky rozhodně patří mezi ty, které stojí za to vyzkoušet. Už pro její vláčnost.

Recept na bábovku z cukety. Nebojte se trochu experimentovat

Na 1 bábovku:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 180 g krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml oleje
  • 5 větších jablek

Bábovka s jablky postup:

1. Hned na začátek si formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, krupičkou nebo strouhankou. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo

2. V míse důkladně smícháme mouku a prášek do pečiva. V druhé míse ušleháme vejce s cukrem. Přidáme jablka a olej, promícháme.

Jak upéct bábovku v silikonové formě

3. Na závěr lehce vmícháme směs mouky a prášku do pečiva. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 stupňů zhruba tři čtvrtě hodiny.

Tip: Do těsta můžeme přidat nasekané vlašské ořechy a lžičku skořice.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*