×
WomanOnly

Recept na bůčkovou pomazánku. Potěší nejen vaši drahou polovičku

FOTO: Buckova pomazanka
Zdroj: Shutterstock.com

Zapomeňte na chvilku na zdravé stravování a připravte si pomazánku z bůčku. Je tučná, pikantní a nezapomenutelná. Jen ji nedoporučujeme servírovat příliš často.

FOTO: Buckova pomazanka
Zdroj: Shutterstock.com

Největší radost udělá pomazánka bezesporu mužům. Připravte ji tomu svému k večeři nebo ji udělejte jako pohoštění, když bude vaše polovička očekávat návštěvu kamarádů. Nebojte se ale pomazánku taky ochutnat, dost možná vás mile překvapí.

Pomazánku můžete udělat ještě pikantnější. Stačí přidat pár kozích rohů (mohou být čerstvé i sterilované) a špetku čili.

Čtěte také: Recept na vařený vepřový bůček

Na 4 porce:

1 kg vepřového bůčku
8 stroužků česneku
1 cibule
sůl, pepř

Bůčková pomazánka postup:

1. Ochucený bůček upečeme na sádle doměkka. Po vychladnutí maso umeleme společně s česnekem a pokrájenou cibulí.

Tip: Česnek lze přidat k bůčku už před pečením. Cibuli můžeme do pekáčku přidat také a pak s ní pomlít maso provoněné česnekem.

2. Podle konzistence přidáme k pomazánce sádlo z pekáčku a promícháme. Pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem.

3. Mažeme na chléb nebo topinku, doplnit můžeme kyselou okurkou nebo sterilovanou paprikou. Podáváme nejlépe s vychlazeným pivem.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*