×
WomanOnly

Recept na čokoládové brownies: Hříšně dobrý dezert podle Jamieho Olivera

recept na čokoládové brownies

Tenoučká a křupavá krusta ukrývá hutné a lahodné jádro, které je krátce po upečení ještě tekuté. To jsou brownies a dokáže je upéct skutečně každý.

Honí vás mlsná a nevíte, jak co nejrychleji chuťové buňky uchlácholit? Vyzkoušejte čokoládovou pochoutku brownies. Receptem jsme se inspirovali u hvězdného kuchaře Jamieho Olivera, který brownies peče ve své londýnské restauraci Fifteen. Rozhodně stojí za to!

Co budete potřebovat na plech brownies?

  • 250 g kvalitní hořké čokolády
  • 250 g másla
  • 100 g nahrubo nasekaných ořechů
  • 100 g kakaa
  • 80 g polohrubé mouky
  • 350 g cukru
  • lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce

Recept na francouzskou čokoládovou pěnu se smetanou

Postup

V rendlíku rozehřejte máslo a čokoládu a přidejte ořechy. Do misky prosejte kakao, mouku, prášek do pečiva a smíchejte s cukrem. K suchým přísadám nalijte rozehřátou čokoládu s máslem a ořechy a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte celá vejce.

Plech vyložte pečícím papírem a vylijte na něj směs. V troubě předehřáté na 180 ºC pečte 25 minut.

Důležité je brownies nepřepéct. Těsto by mělo být uvnitř tekuté.

Tip! Podávejte se šlehačkou a kousky nastrouhané pomerančové kůry.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*