×
WomanOnly

Recept na čokoládové muffiny. Upečte si lahodný moučník

Zdroj: Shutterstock.com

Muffiny s kousky čokolády skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Jejich příprava je přitom tak jednoduchá. Jsou skvělé k snídani, svačině nebo jen tak, když vás honí mlsná.

Muffiny, původem z Anglie, našly své místo na snídaňových tabulích po celém světě. My jsme se od Angličanů nechali inspirovat receptem na originální těsto, které jsme doplnili sezónním ovocem, třeba borůvkami.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 150 ml mléka
  • 100 ml medu
  • čokoláda na vaření
  • lžička skořice

Prášek do pečiva a hladkou mouku prosejte do mísy. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a med. Důkladně promíchejte a do směsi nakonec ještě přidejte nahrubo nastrouhanou čokoládu. Nechte odstát při pokojové teplotě asi 20 minut.

Troubu si předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Formu na muffiny vymažte máslem, silikonové ani papírové formičky vymazávat nemusíte.

Jeden muffin obsahuje cca: 1017  kJ, 5 g bílkovin, 41 g cukrů, 8 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, 2 g vlákniny, 6 g přidaného cukru, 0,59 g soli.

Lžící naplňte formičky, vložte do trouby a pečte 20 až 25 minut. Že jsou muffiny hotové, poznáte podle toho, že je těsto vyběhlé.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*