×
WomanOnly

Recept na čokoládové muffiny. Upečte si lahodný moučník

Zdroj: Shutterstock.com

Muffiny s kousky čokolády skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Jejich příprava je přitom tak jednoduchá. Jsou skvělé k snídani, svačině nebo jen tak, když vás honí mlsná.

Muffiny, původem z Anglie, našly své místo na snídaňových tabulích po celém světě. My jsme se od Angličanů nechali inspirovat receptem na originální těsto, které jsme doplnili sezónním ovocem, třeba borůvkami.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 150 ml mléka
  • 100 ml medu
  • čokoláda na vaření
  • lžička skořice

Prášek do pečiva a hladkou mouku prosejte do mísy. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a med. Důkladně promíchejte a do směsi nakonec ještě přidejte nahrubo nastrouhanou čokoládu. Nechte odstát při pokojové teplotě asi 20 minut.

Troubu si předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Formu na muffiny vymažte máslem, silikonové ani papírové formičky vymazávat nemusíte.

Jeden muffin obsahuje cca: 1017  kJ, 5 g bílkovin, 41 g cukrů, 8 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, 2 g vlákniny, 6 g přidaného cukru, 0,59 g soli.

Lžící naplňte formičky, vložte do trouby a pečte 20 až 25 minut. Že jsou muffiny hotové, poznáte podle toho, že je těsto vyběhlé.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*