×
WomanOnly

Recept na Dalgona coffee. Připravte si slavnou „karanténní kávu“

Dalgona coffee
Zdroj: Shutterstock

Dalgona coffee je populární kávový míchaný drink, který bychom mohli nazvat cappuccinem naruby – vespod se nachází mléko a až navrchu kávová pěna, kterou lze ozdobit například rozdrcenými sušenkami, polevou nebo kakaem. Kde se drink Dalgona coffee vlastně vzal a jak si jej připravit doma?

Recept na Dalgona coffee s drcenými sušenkami

Nápoj Dalgona coffee vznikl na začátku pandemie, proto se mu také přezdívá „karanténní káva“. O jeho popularitu se zasloužil jihokorejský herec Jung Il-woo, jenž si ho dopřál během natáčení známé TV show. Chutí mu tato ledová káva připomněla karamelové bonbony Dalgona, které jí nakonec propůjčily svůj název.

Příprava Dalgona coffee je velmi jednoduchá. Spočívá ve vyšlehání kávového krému, který se následně přidá do sklenice s dobře vychlazeným mlékem. Níže zmíněný recept na Dalgona coffee obsahuje také karamelové sušenky, jimiž lze tento nápoj hezky ozdobit.

Dalgona coffee nejen skvěle chutná, ale také velmi dobře vypadá. Z tohoto důvodu se stala oblíbeným nápojem mnoha influencerů, kteří její fotografie sdílí na Instagramu. Jaké ingredience na Dalgona coffee potřebujeme a jak postupovat při její přípravě?

Kolik kávy denně můžeme vypít? Dokonce existuje i smrtelná dávka

Ingredience:

  • 2 lžíce instantní kávy
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce horké vody
  • 300 ml mléka (plnotučného nebo polotučného)
  • pár kostek ledu
  • karamelové sušenky na ozdobu

Postup:

  1. Instantní kávu, cukr a horkou vodu dáme do vysoké nádoby a pomocí ručního mixéru vyšleháme do pěny. Konzistencí by se měla podobat sněhu z bílků.
  2. Do sklenic dáme pár kostek ledu a přilijeme mléko. Sklenice by měly být plné zhruba do tří čtvrtin.
  3. Navrch dáme vyšlehanou kávovou pěnu, kterou ozdobíme drcenými karamelovými sušenkami. Dalgona coffee hned podáváme.

Počet porcí: 2
Obtížnost: snadné
Doba přípravy:

5/5 - (1 vote)


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*