Menu
WomanOnly

Recept na domácí gumové medvídky. Jsou zdravější než ty z obchodu

Máte mlsné děti, které se neobejdou bez gumových bonbonů, ale složení těch z obchodu vás straší? Vyrobte si je doma – bez konzervantů, škrobu, dochucovadel a klidně i bez cukru.

Domácí gumové medvídky můžete připravit takřka z jakékoliv ovocné šťávy – použít můžete kvalitní džus nebo čerstvě vymačkané ovoce. Doporučit můžeme pomeranč, jahody, borůvky, maliny, ale také jablko, třešně či banán.

Kromě běžného nádobí budete potřebovat formu na bonbony či pralinky nebo malé vykrajovátko ve tvaru medvěda, dobře poslouží ale také autíčko, srdíčko nebo kytička. K oslazení můžete použít libovolné sladidlo – cukr stejně dobře jako med či sirup. Pokud nechcete přidávat želatinu, můžete ji nahradit agarem.

Recept na domácí nutelu. Oslaďte si život oříškovou pochoutkou

Na 4 porce:

250 ml ovocné šťávy
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce sladidla
3 lžíce želatiny

Domácí gumoví medvídci postup:

1. Všechny ingredience kromě želatiny dáme do hrnce a pomalu zahříváme. Jakmile se tekutina ohřeje, postupně přidáváme želatinu a stále mícháme metličkou.

2. Pokračujeme, dokud směs nepřivedeme k varu, poté ji okamžitě sejmeme z plotny. Nalijeme do silikonových formiček. Pokud budeme medvídky vykrajovat, nalijeme hmotu například do pekáče – důležité je, aby tekutina dosahovala do výšky lehce přes půl centimetru.

3. Formičky či plech dáme vychladit do truby na tři hodiny. Poté můžeme vykrajovat tvary dle libosti.

Tip: Pokud máme vykrajovátka s vánoční tematikou, skvělá bude vánoční gumová edice, kterou lze dětem nadělit třeba k Mikuláši.

Ohodnoťte tento recept:
3,8
Právě čtete

Recept na domácí gumové medvídky. Jsou zdravější než ty z obchodu