×
WomanOnly

Recept na domácí tatarku, která je do 10 minut hotová

Domácí tatarka
Zdroj: Shutterstock

Výhoda domácí tatarky spočívá v tom, že přesně víte, co obsahuje. Tedy alespoň v případě, že ji uděláte z domácí majonézy. Tatarku lze samozřejmě připravit i z majolky kupované, v takovém případě vám ale nikdo nezaručí, že bude bez zbytečné chemie – stabilizátorů, barviv, zahušťovadel a podobně. Doporučujeme proto zvolit první možnost a domácí tatarku připravit pěkně od základů. S tím správným vybavením budete mít za 10 minut hotovo.

Recept na domácí tatarku z domácí majonézy

Domácí tatarskou omáčku lze vyrobit buď ručně, nebo s použitím mixéru. Pokud vsadíte na mixér, budete mít hotovo během kratičké chvilky.

Recept na tatarku můžete různě obměňovat. Například přidáním vinného octa nebo citronové šťávy tatarce dodáte větší říz, přidáním sušených bylinek zase zajímavější chuť.

Ingredience:

  • 1 žloutek
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 250 ml oleje
  • větší špetka soli
  • 3 střední kyselé okurky
  • 1 cibule

Postup:

  1. Všechny suroviny si předem vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.
  2. Začneme přípravou majonézy. Do mixéru dáme žloutek, hořčici, špetku soli a mixujeme. Zároveň tenkým pramínkem přiléváme olej. Pokud majonézu připravujeme ručně, dáme žloutek, hořčici a sůl do mísy a šleháme metličkou, přičemž po kapkách přiléváme olej. Je důležité olej vždy pořádně zašlehat a až poté přidat další kapku. Jakmile majonéza zhoustne, můžeme olej přilévat o něco rychleji. Jestliže je majonéza příliš řídká, vmícháme více oleje a pokračujeme ve šlehání.
  3. Hotovu majonézu dochutíme solí a vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a kyselé okurky, čímž nám vznikne tatarská omáčka. Uchováváme v chladu.

Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 10–45 minut

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*