×
WomanOnly

Recept na domácí chléb focaccia. Upečte si italskou pochoutku s olivami

focaccia
Domácí focaccia, Foto: Anna Beránková, WomanOnly.cz

Čekáte večer návštěvu a nemáte žádné pochoutky na zobání k vínu? Nevadí, poradíme vám, jak snadno a rychle připravit z dostupných surovin italský chléb focaccia.

Italský chléb focaccia sloužil dříve jako chléb pro chudé. Dnes už ho však servírují v mnoha restauracích buď jako přílohu k jídlu, a nebo právě jako občerstvení k vínu. Recept je velmi jednoduchý, takže ho zvládnete i vy.

Ingredience:

500 g hladké mouky
4 dcl vody
půl kostky droždí
sůl (ideálně mořskou)
hrst oliv
olivový olej

Postup:

V míse smícháme vlažnou vodu s droždím a postupně přisypáváme mouku. Důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Mísu i s těstem přikryjeme utěrkou a dáme do tepla vykynout na cca 45 minut.

Z vykynutého těsta pak vytvoříme dvě placky. Ty pokapeme olejem a posypeme solí. A kdo má v lednici zrovna olivy,  může jimi na ozdobení focacciu posypat. Placku poté prohněteme prsty, aby se spojily všechny ingredience. Dáme na plech a pečeme 10-12 minut na 250 °C.

Tip: Nakrájenou focacciu můžeme namáčet v olivovém oleji. Tak lépe vynikne její chuť.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*