×
WomanOnly

Recept na houbovou omáčku. Uvařte si oblíbený pokrm našich babiček

FOTO: Houbova omacka
Zdroj: Shutterstock.com

Houbová omáčka udělá u stolu radost nejednomu milovníkovi hub. Jen dávejte pozor při sbírání, ať vám v košíku neskončí nějaká ta jedovatá muchomůrka nebo satan.

Na letošní sezonu hub zatím houbaři čekají, ale až nastane, rozhodně přijde vhod mít pár houbových receptů v rukávu. Mezi ty nejběžnější patří vedle smaženice a polévky s houbami i houbová omáčka.

Pokud byste neměli na čerstvé houby štěstí, můžete sáhnout i po těch sušených, které ale namočte na pár hodin do vody. Pokud však můžete, dejte vždy přednost čerstvým houbám.

Čtěte také: Recept na smaženici

Na 4 porce:

2 lžíce másla
1 středně velká cibule
300 g hub, nejlépe hřibů
1 l masového vývaru
200 ml smetany ke šlehání
100 ml zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
sůl, kmín

Houbová omáčka postup:

1. Na rozehřátém másle zesklovatíme cibulku, přidáme pokrájené houby a asi lžičku drceného kmínu. Vlijeme zhruba 100 ml vývaru, promícháme a přiklopíme.

2. Když houby pustí šťávu, přilijeme zbytek vývaru a za stálého míchání přidáme smetany, v nichž jsme si předem rozmíchali mouku. Vaříme dvacet minut.

Čtěte také: Jak se zavařují houby

3. Na závěr omáčku osolíme, případně dochutíme pepřem či lžící octa. Podáváme ideálně s houskovým knedlíkem a hovězím masem.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*