×
WomanOnly

Recept na houskové knedlíky snadno a rychle. Obejdete se bez droždí

Houskovy knedlik snadno a rychle

Ke klasickým českým omáčkám neexistuje lepší příloha než houskový knedlík. Jeho tradiční příprava může být náročná, ale lze si ji i usnadnit, aby se výsledné dílo s jistotou podařilo.

Náš knedlíkový recept je ideální pro kuchařky, které si ještě netroufnou na kynuté těsto. Houskové knedlíky totiž můžete připravit i bez kvasnic. Prášek do pečiva udělá práci za ně a výsledek bude neméně chutný.

Na tomto receptu takřka není co zkazit a je sázkou na jistotu. Důležité je vnímat konzistenci těsta a podle potřeby přidat mléko nebo naopak mouku. Také nezapomeňte dát vařit vodu s předstihem, aby na ni připravené knedlíky nemusely čekat.

Recept na karlovarský knedlík ve fólii. Zkuste tradiční českou přílohu

Na 4 porce:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 rohlíky nebo housky
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • půl lžičky soli

Houskové knedlíky snadno a rychle postup:

1. Mouku smícháme v míse s práškem do pečiva a solí. Pečivo si nakrájíme na kostičky a přidáme k mouce.

Tip: Bílou mouku můžeme částečně nahradit celozrnnou, podobně pečivo můžeme zkusit netradiční, třeba žitné.

2. Vejce rozkvedláme a přidáme do misky, přilijeme i mléko. Ručně promícháme a zpracujeme.

3. Jakmile vytvoříme směs držící pohromadě, vyndáme ji z misky a důkladně zpracujeme ještě na pracovní ploše.

Čtěte také: Recept na znojemskou omáčku s hovězím

4. Středně tuhé těsto, které by nemělo příliš lepit (pokud lepí, přisypeme trochu mouky), rozdělíme na dvě části a z každé vytvoříme váleček. Ihned dáme vařit do osolené vroucí vody asi na dvacet minut.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*