×
WomanOnly

Recept na hříšně dobrou panna cottu. Udělejte smetanovou pochoutku

Panna cotta

Řadíte ve své mysli panna cottu mezi složitější dezerty, které si raději dáte v restauraci, než byste se do nich sama pustila? Chyba! Tahle smetanová pochoutka je neskutečně rychlá a jednoduchá.

Panna cotta je takový malý zázrak. Zázrak vytvořený z hrstky surovin za pár minut. Tahle italská dobrota má snad jedinou nevýhodu – musíte několik hodin počkat, než ztuhne.

Dezert se zpravidla doplňuje ovocem. Použít můžete čerstvé nebo z něj udělejte rozvar, který nalijete na už ztuhlou panna cottu, klidně až během podávání. Ideální pro toto použití jsou jahody, maliny nebo jakékoliv lesní ovoce. Zkusit můžete i verzi s karamelem.

Recept na panna cottu. Připravte jeden z nejrychlejších dezertů

Na 4 porce:

500 ml smetany ke šlehání
4 plátky želatiny nebo 2 lžičky prášku
20 g cukru
balíček vanilkového cukru
ovoce na dotažení

Panna cotta postup:

1. Želatinu si namočíme podle návodu na obalu. Polovinu smetany společně s cukrem přivedeme v hrnci za občasného důkladného míchání k varu. Stáhneme z plotny a necháme mírně vychladnout.

2. Ke smetaně poté přidáme vyždímanou želatinu, a až se rozpustí, směs přecedíme přes sítko. Zbylou smetanu si vyšleháme, stačí do polotuha. Obě smetany smícháme.

3. Připravenou hmotou plníme skleničky, skleněné nebo plastové mističky či pohárky. Necháme alespoň 6 hodin v lednici, ideálně přes noc. Dozdobíme dle gusta.

Jak se Vám líbil tento článek?

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*