×
WomanOnly

Recept na hrnečkovou cuketovou buchtu: Propašujte zeleninu i do dezertu

Sladká pochoutka plná zeleniny. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Že je zelenina zdravá, ví snad každý. Proč ji proto neschovat i do moučníku, když jeho chuti neuškodí? Právě naopak mu dodá jedinečnou chuť i konzistenci. Ochutnejte tuto pochoutku, jejíž výhodou je i snadná příprava.

Sladká pochoutka plná zeleniny. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz
Sladká pochoutka plná zeleniny. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Ingredience (1 plech):

3 hrnky polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
1 a 1/4 hrnku cukru
1 lžička prášku do perníku
1 lžička skořice
1 hrnek oleje
2 vejce
3 lžíce rumu
150 g bílého jogurtu
2 hrnky nastrouhané cukety
Sekané ořechy, rozinky (není nutné)

V míse postupně smícháme sypké suroviny. Poté k nim přidáme všechny ostatní ingredience a vše důkladně promícháme.

Troubu rozehřejeme na 190 °C, plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme do něj těsto. Pečeme asi 25 minut do zezlátnutí. Poté buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat například se šlehačkou.

Tip: Pokud byste chtěli moučník ještě vylepšit, potřete jej čokoládovou polevou, kterou připravíte z čokolády na vaření a másla.

Čtěte také: Recept na rychlý drobenkový koláč z jablek



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*