×
WomanOnly

Recept na italské bylinkové máslo: Delikatesa, kterou si zamilujete

Skvělá obnova klasického chleba s máslem. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Ačkoliv výroba bylinkového másla není vůbec složitá, je tato delikatesa velmi efektní. Hodí se skvěle na sváteční snídani i jako pohoštění pro hosty. Variant je navíc nespočet a fantazii se meze nekladou. Můžete použít jakékoliv bylinky či koření, zajímavou přísadou jsou i chilli papričky. Náš recept v italském duchu vám snad bude inspirací.

Skvělá obnova klasického chleba s máslem. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz
Skvělá obnova klasického chleba s máslem. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Ingredience:

250 g kvalitního másla
4-5 stroužků česneku
Hrst bazalky
Půl hrsti sladkolisté petrželky
Půl hrsti pažitky
3 snítky tymiánu
Sůl

Máslo necháme změknout za pokojové teploty. Stroužky česneku oloupeme a na jemno utřeme či rozmačkáme. Všechny bylinky důkladně omyjeme a osušíme, následně je nasekáme na drobno. Česnek, bylinky a špetku soli důkladně zašleháme do másla tak, abychom docílili jejich rovnoměrného rozvrstvení. Na pečícím papíře či potravinové folii z másla vytvarujeme váleček, který poté do papíru či folie zabalíme a necháme v lednici ztuhnout. Podáváme na čerstvém pečivu, skvělé je i rozpuštěné na vařených bramborách.

Tip: Bylinky lze použít i sušené, místo sekání je lehce rozemněte mezi dlaněmi.

 



1 Komentář Recept na italské bylinkové máslo: Delikatesa, kterou si zamilujete

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*