×
WomanOnly

Recept na jahodovou polevu na zmrzlinu. Dobrotu příjemně osvěží

recept na jahodovou polevu na zmrzlinu

Ať je horko, nebo zima, zmrzlina je vždycky prima. V létě si ji dáme nejradši venku do kornoutku, v chladných den upřednostníme tu doma v teple. Ale co na ni? Vyzkoušejte polevu z jahod.

Chcete udělat ze zmrzliny speciální pochoutku? Vsaďte na kvalitu a zmrzlinu ozdobte – polevou nebo třeba čerstvým ovocem.

Jahodová poleva se bude kromě jahodové zmrzliny hodit i na jogurtovou či vanilkovou. Zajímavé spojení chutí vytvoříte ve spojení s kokosovou či stracciatellovou. Rozhodně otestujte také polevu z karamelu nebo čokoládovou polevu.

3 tipy na recept na jahodovou zmrzlinu

Na 4 porce:

  • 4 hrnky jahod
  • 80 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • půl citronu

Jahodová poleva na zmrzlinu postup:

1. Z citronu vymačkáme šťávu. Jahody očistíme a nakrájíme na kostičky. Všechny suroviny dáme do hrnce. Vaříme deset minut, občas promícháme. Vypneme, když už nám jahody nedrží pohromadě.

Recept na jahodový dort dvakrát jinak, dopřejte si sladké letní mámení

2. Pokud chceme polevu jemnou, propasírujeme směs přes sítko. V opačném případě můžeme rovnou servírovat.

Tip: Pokud nám poleva zbyde, můžeme ji použít třeba do ovesné kaše.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*