×
WomanOnly

Recept na jogurtovou bábovku. Zkuste tradiční moučník trochu jinak

jogurtová bábovka
Zdroj: Shutterstock

Klasický moučník, tentokrát trochu jinak. Mléko je nahrazeno jogurtem a část cukru rozinkami, díky nimž nehrozí, že byste místo vynikající bábovky upekli tzv. dusivku. Jogurtová bábovka je skvělá hned po upečení, bez problému však vydrží i více dní.

Hrnková jogurtová bábovka s rozinkami

Jednoduchý moučník, který se povede i úplnému začátečníkovi. Stejně jako olejová bábovka je i bábovka z jogurtu krásně jemná a vláčná. K vysypání formy můžete namísto mouky použít například mleté ořechy nebo dětské piškoty.

Ingredience:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku rozinek
  • špetka soli
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Smícháme mouku s práškem do pečiva, oběma cukry a špetkou soli. Nakonec vmícháme také všechny tekuté ingredience. Můžeme si pomoct ručním mixérem, aby se všechny suroviny dokonale propojily. Na závěr do těsta přidáme rozinky.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut. Ke konci pečení stav bábovky kontrolujeme pomocí špejle.
  3. Počkáme, až jogurtová bábovka vychladne. Poté ji vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.

Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*