Menu
WomanOnly
Recepty na sladké

Recept na kefírové lívance. Připravte si nadýchanou snídani

Obyčejné palačinky a lívance už vás nebaví? Zkuste do těsta přidat kefír a poznáte změnu ve vzhledu i v chuti jídla. Připravte si nenáročnou a zdravější variantu lívanců. Zaručujeme vám, že ze stolu zmizí během chvilky.

Kefír je velice zdravý a dodává jídlu nadýchanost, jemnost a vláčnost. Navíc vás dobře zasytí a přitom vám nebude těžko. Na snídani je toto jídlo ideální.

Na 8 středně velkých lívanců si připravte:

  • 250 – 300 ml kefíru
  • menší hrnek polohrubé mouky
  • ½ lžičky sody
  • špetku soli
  • 2 vejce

Všechny ingredience smíchejte v míse buď ručně, nebo ručním mixérem. Pokud máte rádi sladké, přidejte do těsta i lžíci cukru. Těsto nechejte chvíli odležet. Rozpalte si lívanečník nebo menší pánvičku a rozehřejte na ní olej.

Malou naběračkou nalijte trochu těsta na pánev, osmažte z obou stran a máte hotovo. Na lívance si můžete dát cokoliv, co máte rádi. Například máslo s medem a skořicí jsou perfektní kombinace.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na kefírové lívance. Připravte si nadýchanou snídani