Zní vám název kuřecí rarášci roztomile? Věřte, že chutnat budou ještě líp. A i když se jejich jméno možná tváří trochu dětsky, potěšíte tímto jídlem nejen malé strávníky.
Pro rarášky je typická především marináda obsahující sojovou omáčku, pivo, vejce a pár dalších surovin. Udělat je lze v podobě nudliček, ale také v celku – v takovém případě nezapomeňte maso trochu naklepat. My jsme tentokrát zvolili nudličkovou variantu, aby bylo rarášků víc.
K jídlu bude skvělá jakákoliv bramborová příloha – kaše, hranolky, vařené brambory stejně jako pečené nebo šťouchané brambory.
Recept na šťouchané brambory. Doplňte jimi steak či pečenou zeleninu
Na 4 porce:
4 kuřecí prsa
2 vejce
100 ml světlého piva
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce solamylu
1 lžíce hořčice
olej na smažení
sůl, pepř
Kuřecí rarášci postup:
1. Všechny ingredience kromě prsou, oleje a koření si smícháme a vytvoříme z nich těstíčko. To si ochutíme solí a pepřem.
2. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, vložíme do marinády a dáme do lednice marinovat ideálně přes noc, minimálně však na tři hodiny.
3. Po uležení vyndáme maso z ledničky, rozpálíme na pánvi trochu oleje a rarášky osmažíme. Podáváme s vybranou přílohou.