×
WomanOnly

Recept na lívance s ricottou a banánem. Dopřejte si luxusní snídani

Lívance s ricottou a banánem
Luxusní snídaně, která neohrozí vaši linii. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Pokud upřednostňujete sladké snídaně nebo jen máte chuť mlsat a zároveň jste fanoušek zdravého životního stylu, čtěte dále. Celozrnná špaldová mouka dělá lívanečky prospěšnějšími pro vaše tělo, ricotta zajišťuje jejich jemnost a vláčnost a banán s třtinovým cukrem jim dodává lehce sladkou chuť.

Ingredience (na 4-5 malých lívanečků):

  • 40 g špaldové mouky
  • Půl lžičky prášku do pečiva
  • 120 g ricotty
  • 1 vejce
  • 50-80 ml mléka
  • Lžička třtinového cukru
  • Banán
  • Případně jogurt na ozdobu, olej

Recept na kefírové lívance. Připravte si nadýchanou snídani

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a ricottou. Přidáme vejce, mléko, cukr a půl banánu. Těsto prošleháme a postupně dávkujeme na rozpálenou pánev (teflonovou můžete použít zcela bez tuku, případně s velmi malým množstvím oleje). Každý lívaneček smažíme na středním plameni asi 3 minuty z každé strany. Hotové lívance ozdobíme zbylou půlkou banánu, jogurtem či zakysanou smetanou, nebo čímkoliv dalším podle vaší chuti.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*