×
WomanOnly

Recept na lososa pečeného v troubě. Upečte si skvělou rybí pochoutku

Recept na Pečený losos v troubě

V kuchyni často platí, že v jednoduchosti je krása. Pro vaření ryb to platí dvojnásob. Lososa v troubě si tak můžete připravit skoro kdykoliv, když máte lososa doma. Ostatní ingredience i postup jsou hračka.

Ryby jsou skvělé jídlo nejen pro svou chuť a obsah zdravých látek, ale i pro jednoduchou přípravu. Ve většině případů si vystačíte jen s tukem, citronem a kořením či čerstvými bylinkami.

Lososa doplňte jemnými bramborami – vařenými či pečenými – nebo jen zeleninou. Pokud vám trochu zbude, proměňte zbytky ve výbornou pomazánku.

Proč jíst lososa? Vyplaví vám hormon štěstí a zlepší spánek

Na 2 porce:

  • asi 300 gramů lososa
  • 1 citron
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • čerstvé bylinky nebo směs sušených

Pečený losos v troubě postup:

1. Z citronu si vymačkáme šťávu do zapékací misky. Přidáme pár lžic olivového oleje, sůl a bylinky – pokud sušené, stačí asi lžička, pokud máme čerstvé, použijeme větší množství, které pokrájíme.

Tip: Z bylinek bude vhodná petrželka, rozmarýn, kopr či bazalka. Můžete přidat i trošku česneku.

2. Všechny ingredience v míse smícháme a vytvoříme z nich marinádu. Lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Přidáme do mísy k marinádě, kterou do ryby ručně vetřeme.

3. Pečeme v troubě předehřáté na 230 stupňů přibližně čtvrt hodiny.

Recept na tatarák z lososa. Naservírujte si gurmánský zážitek



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*