×
WomanOnly

Recept na nejlepší domácí kečup s lehkým nádechem česneku

Recept na domácí kečup

Patříte-li mezi labužníky, určitě vás kupované kečupy příliš neoslovují. Zkoušeli jste dělat kečup někdy doma? Pokud ano, určitě víte, že práce to není zrovna snadná, ale výsledek za to určitě stojí. Sezóna rajčat je nyní v plném proudu a levněji už je v obchodech možná letos neseženete, tak s chutí do toho. 

Na jednu várku domácího kečupu budeme potřebovat:

  •  3 kg rajčat
     
  • 3 velké cibule
  •  3 polévkové lžíce sladké papriky (mírně vrchovaté)
  •  3 polévkové lžíce soli (mírně vrchovaté)
  • 18 stroužků česneku
  •   5 bobkových listů
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 šálky krupicového cukru (3 dcl) – nebo dle chuti
                   
  • 3/4 šálku octa (3/4 dcl)

Poradíme vám, jak zavařit rajčata tak, aby neztratila svou chuť!

Příprava domácího kečupu

Rajčata a cibuli nakrájíme na větší kousky, přidáme ostatní ingredience a vše zvolna za častého míchání rozvaříme – směs se svaří asi na polovinu i méně (vaříme cca 2 hodiny). Nakonec vyjmeme koření a přidáme cukr a ocet. Necháme projít varem.

Vychladlou směs rozmixujeme a propasírujeme přes jemné síto. Nalijeme do vypařených skleniček, uzavřeme a 20 minut sterilizujeme.

3.3/5 - (54 votes)


2 Komentáře Recept na nejlepší domácí kečup s lehkým nádechem česneku

  1. 1 šálek = 1 dcl až 1 a 1/4 dcl – dle chuti. Tento kečup dělám s velkým úspěchem x let. Není nastavovaný jablkama, cuketama ani žádným škrobem.

  2. Co to znamená cukru 3 šálky (3 deci) – to je 1 šálek má 3 dl nebo dohromady mají 3 šálky 3 deci?

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*