Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na obrácený jablkový koláč: Zákusek s vůní skořice

Adéla Svobodová

Adéla Svobodová

Doba přípravy: 1 hod 15 min

Pokud si nevíte rady, co si počít s jablky, která se vám doma nahromadila, a klasický štrúdl se vám již omrzel, vyzkoušejte tento jablečný koláč. Chuť jablek vám připomene léto, zatímco náznak perníku a skořice vás naladí na zimní období.

Vyzkoušejte koláč, který vypadá opravdu efektně a zároveň není vůbec složitý.

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, poté je zakápneme citronovou šťávou. Nachystáme si koláčovou formu a vyložíme ji pečícím papírem, který vymažeme máslem a vysypeme 2 lžícemi třtinového cukru. Zbylé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a důkladně vymícháme se 4 žloutky v ucelenou hmotu. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do perníku a přidáme mléko, opět promícháme.
  2. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme k ostatním surovinám na těsto. Na připravený plech vysypeme nakrájená jablka a na ně navrstvíme těsto.
  3. Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 45 minut. Po vytažení z trouby koláč vyklopíme z formy a poprášíme skořicí. Až koláč zchladne, můžeme servírovat.

Ohodnoťte tento recept:
4,5
Právě čtete

Recept na obrácený jablkový koláč: Zákusek s vůní skořice