×
WomanOnly

Recept na palačinky. Zkuste je s nutelou, tvarohem či špenátem

Palačinky milují nejen děti, ale jednou za čas s nimi nepohrdne ani pořádný chlap. Jak to ale udělat, aby se palačinky dělaly snadno, aby se netrhaly a nepřipalovaly? Máme pro vás generacemi prověřený poměr ingrediencí a navíc tipy, jak si udělat výborné palačinky s nutelou, ale i marmeládou i tvarohem.

Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock.com

Dokonalý základ

Palačinky jsou vděčné jídlo, které můžete připravit snad na tisíc způsobů. Důležité ale je mít samotné palačinky tak akorát tenké, hezky celistvé a ideálně nepřipálené. Vyzkoušejte náš recept.

Recept na palačinky

  • 15 dkg hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1/4 l mléka

Všechny ingredience pečlivě promíchejte, nejlépe s pomocí ručního šlehače, aby nevznikly opravdu žádné hrudky. Pak nechte rozpálit pánev s kapkou oleje a naběračkou rozlijte po celé její ploše těsto. Nejjednodušší je pánvičku mírně zvednout a naklonit.

Když je palačinka zespodu mírně zlatavá a se těsto na vrchní straně zatáhlou, palačinku otočte.

Před každou palačinkou kápněte na pánvičku malou kapku oleje. Ideální jsou kvalitní teflonové nebo jiné povrchy, na které můžete dávat oleje skutečně maličko, nebo dokonce vůbec žádný.

Marmeláda, nutela nebo špenát

Palačinkové placky už pak můžete ochutit prakticky čímkoli. Perfektní je pomazat palačinku oslazeným tvarohem a přidat domácí marmeládu nebo čerstvé ovoce. Místo marmelády se hodí ale i nutela, kterou můžete navíc posypat oříšky. Nic nezkazíte ale ani zmrzlinou nebo šlehačkou a kakaem. Nebo máte spíš chuť na snídani jako z amerických seriálů a polijete si palačinku javorovým sirupem?

Jestli jste spíš na slané dobroty, zkuste do palačinky zabalit předem uvařený špenát s česnekem a zapečte celou palačinku se sýrem, uvidíte, že už nebudete chtít palačinky nikdy jíst jinak.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*