×
WomanOnly

Recept na pepřovou omáčku. Skvěle doplní vepřové i hovězí maso

Peprova omacka

K pořádné flákotě masa patří skvěle chutnající omáčka. Pokud necháte maso jemné, nic k němu nepadne lépe než mírně pikantní omáčka ze zeleného pepře.

Zelený pepř má na rozdíl od jiných pepřů výraznější aroma, ale je jemnější. Jídlo vám díky tomu skvěle ovoní a ochutí, a zároveň si můžete být jisti, že vás z něj nebude pálit pusa ještě druhý den.

Omáčka ze zeleného pepře je skvěle variabilní, můžete si pohrávat s podílem jednotlivých surovin. Kdo má raději hustší omáčky, může přidat smetanu, v opačném případě lze zvýšit množství vývaru.

Na 4 porce:

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce naloženého zeleného pepře
  • 200 ml smetany
  • 200 ml masového vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • sůl

Jak připravit dokonalý steak na pánvi i na grilu. Vše co musíte umět

Pepřová omáčka postup:

1. Máslo si rozehřejeme a osmahneme na něm kuličky zeleného pepře.

2. Přilijeme vývar a smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne do požadované konzistence.

3. Na závěr omáčku dosolíme a zalijeme vínem. Necháme ještě krátce povařit. Podáváme s hovězím či vepřovým masem. Pokud chceme doplnit ještě přílohou, nemůžeme zvolit lepší než šťouchané brambory.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*