×
WomanOnly

Recept na pepřovou omáčku. Skvěle doplní vepřové i hovězí maso

Peprova omacka

K pořádné flákotě masa patří skvěle chutnající omáčka. Pokud necháte maso jemné, nic k němu nepadne lépe než mírně pikantní omáčka ze zeleného pepře.

Proč dělat pepřovou omáčku ze zeleného pepře?

Zelený pepř má na rozdíl od jiných pepřů výraznější aroma, ale je jemnější. Jídlo vám díky tomu skvěle ovoní a ochutí, a zároveň si můžete být jisti, že vás z něj nebude pálit pusa ještě druhý den.

Omáčka ze zeleného pepře je skvěle variabilní, můžete si pohrávat s podílem jednotlivých surovin. Kdo má raději hustší omáčky, může přidat smetanu, v opačném případě lze zvýšit množství vývaru.

Jak připravit dokonalý steak na pánvi i na grilu. Vše co musíte umět

Na 4 porce:

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce naloženého zeleného pepře
  • 200 ml smetany
  • 200 ml masového vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • sůl

Pepřová omáčka postup:

1. Máslo si rozehřejeme a osmahneme na něm kuličky zeleného pepře.

2. Přilijeme vývar a smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne do požadované konzistence.

3. Na závěr omáčku dosolíme a zalijeme vínem. Necháme ještě krátce povařit. Podáváme s hovězím či vepřovým masem. Pokud chceme doplnit ještě přílohou, nemůžeme zvolit lepší než šťouchané brambory.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*