×
WomanOnly

Recept na pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku
Foto: Bio Produkt ekologického zemědělství

Medvědí česnek je bylinou s širokým polem využití. V posledních letech se z něj stal fenomén. Dostupné jsou už i mapy, kde si ho můžete nasbírat. Nejenže výborně chutná, ale obsahuje i řadu prospěšných látek. Má antibiotické a antioxidační schopnosti a je bohatým zdrojem vitamínu C a železa. Je to výborný prostředek při chřipce, nachlazení i dalších infekcích. Excelovat bude syrový i tepelně upravený.

Co budete potřebovat

  • 150 g bio medvědího česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 g oloupaných mandlí (alternativně lze použít i vlašské, piniové nebo kešu ořechy)
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • Sůl

Listy medvědího česneku omyjte, nechte okapat, pokrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Přidejte olej, sůl a rozmixujte na hustší kaši. Mandle nastrouhejte najemno a společně s parmazánem přidejte ke směsi. Tu pak důkladně promíchejte. Pesto můžete používat všude tam, kde jste zvyklí na to bazalkové. Skvělé je s těstovinami, na toastech, nebo v salátu caprese.

 

Náš tip: Medvědí česnek v bio kvalitě si můžete objednat třeba z Horňácké farmy



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*