×
WomanOnly

Recept na piškotový korpus na dorty. Naučte se základ sladkých dobrot

Piskotovy korpus na dorty

Nikdo, kdo peče rád dorty, se bez piškotového základu neobejde. Je to univerzální korpus, který lze použít k vytvoření řady rozmanitých moučníků. A zvládne ho každý.

S piškotovým korpusem můžete dělat divy. A mnohdy si vystačíte i bez receptu. Stačí korpus na dvou místech nakrojit, potřít oblíbeným krémem nebo jen smetanou (ať už sladkou, či zakysanou), poklást ovocem a postup opakovat v dalších patrech.

Korpusy si taky lze napéct do zásoby a posléze je obalené alobalem dát do mrazáku. Vydrží tam až půl roku. Ušetří vám práci, když se vám nebude chtít dlouho péct, nebo vás zachrání před nečekanou návštěvou – pokud korpus nebudete rozmrazovat při pokojové teplotě, ale dáte do trouby, bude za pět minut připravený.

Čtěte také: Recept na třešňový dort

Na 1 korpus:

  • 5 vajec
  • 180 g cukru
  • 5 lžic vlažné vody
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Piškotový korpus na dorty postup:

1. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli důkladně vyšleháme pevný sníh. Po lžících přidáváme cukr, dokud ho ve sněhu nebude polovina celkového množství.

2. V druhé míse vyšleháme žloutky se zbylým cukrem a vodou. Ve třetí míse smícháme mouku a prášek do pečiva.

3. Polovinu moučné směsi přidáme ke žloutkům, poté opatrně přimícháme i polovinu bílků. Postup opakujeme.

4. Těsto nalijeme do kulaté formy o průměru kolem 22 centimetrů, kterou jsem si předem vyložili pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů přibližně hodinu.

Recept na piškotový korpus na dorty. Naučte se základ sladkých dobrot
3.3 (66.67%) 6 hlas[ů]


Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*