Menu
WomanOnly

Recept na pizzu, která bude chutnat skoro jako od pravého Itala

Dnešní trend je takový, že se lidé snaží vyrábět si co nejvíce domácích produktů v pohodlí domova. Tyto nejen kulinářské výtvory jsou levnější než ty kupované, ale také u nich můžete kontrolovat jejich kvalitu. Jinak to není ani s pizzou, která se v restauracích stává poměrně drahou záležitostí a kvalita u ní klesá. Udělejte si pravou italskou domácí pizzu, řekneme vám jak na to.

Základem je kvalitní těsto

Zapomeňte na předpřipravená mražená těsta z obchodu a vsaďte na domácí kvalitu i u těsta. Spousta lidí se domnívá, že příprava pizzového těsta je věda, ale ve skutečnosti je to velmi snadná záležitost.

Recept na těsto na pizzu

Na pizzové těsto, ze kterého se dělá nejen základ pro pravou pizzu, ale také pizza chléb, si nejprve musíte udělat kvasnice. Do misky si rozdrobíme jednu kostičku droždí, přidáme trochu teplé vody a droždí ve vodě rozmícháme. Následně přidáme jednu lžíci cukru a necháme 5 až 10 minut kvasit. Až se začnou na povrchu vytvářet bublinky, pokračujeme v přípravě.

Dále přidáme 5 velkých lžic olivového oleje, 3-4 lžíce bílého jogurtu a půl litru teplé vody. Vše důkladně promícháme. Do druhé mísy dáme 1 kg hladké mouky a promícháme jí s 1-2 lžičkami soli. Mouku promícháme s kváskem a těsto důkladně zpracujeme. Následně těsto vložíme do mísy vymazané olivovým olejem a necháme půl hodiny odpočívat.

Na jednu pizzu budete potřebovat 250 g těsta, proto si těsto rozdělte do bochánků odpovídající váhy. Tyto bochánky necháme ještě 15 minut nakynout. Nespotřebované těsto můžete zamrazit.

Typická rajčatová „omáčka“ na pizzu

Pizza by nebyla pizzou bez typického rajčatového základu. Ten není vůbec těžké udělat! Nakrájejte si cibuli a poduste jí na oleji. Přidejte 1 plechovku loupaných rajčat (400 g), poté směs osolte, opepřete, přidejte bazalku, tymián a rajčatový protlak. Následně směs za stálého míchání 30 minut povařte. A výborný rajčatový základ je na světě.

Další ingredience podle chuti

To co si dáte na pizzu už je jenom na vás a na vaší chuti. Můžete přidat nejrůznější druhy sýrů, šunky, nebo salámu. Vhodné jsou i olivy, špenát, nebo čerstvá kukuřice. Nebojte se vyzkoušet i jakýkoli druh masa, ať už kuřecí, hovězí, nebo rybí, výborně budou chutnat i krevety. Fantazii se meze nekladou, můžete se inspirovat i jídelním lístkem vaší oblíbené restaurace.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na pizzu, která bude chutnat skoro jako od pravého Itala