×
WomanOnly

Recept na pizzu z kynutého těsta: Buďte doma jako v Itálii

Recept na pizzu z kynutého těsta

Když se řekne italská kuchyně, většinou nás hned napadne pizza nebo těstoviny. Tak jako těstoviny i pizzu můžete připravit na tisíc způsobů. Vyzkoušet můžete buď originální recepty, nebo si troufnout na vlastní verzi.

Základem každé pizzy je ale v každém případě kvalitní těsto. Zdá se být jednoduché, ale podcenění výběru surovin, či nesprávný postup může zmařit vaše očekávání.

Ingredience na těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 15 g droždí
  • 80 ml vlažné vody
  • špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Jak připravit těsto?

Ve větší míse smíchejte nejdříve suché suroviny. Přidejte olivový olej a vlažnou vodu a těsto začněte zpracovávat rukama. Hněťte jej asi 10 minut do tvaru bochníku, přikryjte utěrkou a nechte kynout alespoň hodinu.

Po vykynutí znovu zpracujte, a když bude lepit, přidejte do něho hladkou mouku. Poté těsto rozválejte do libovolného tvaru, nebojte se ho vlhkýma rukama pořádně natahovat, aby bylo tenké.

Ingredience na náplň

  • 300 g loupaných rajčat v plechovce
  • olivový olej
  • sůl
  • cukr

Náplň si můžete zvolit libovolně podle vašich představ. My jsme v našem receptu použili:

  • 1 menší cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 rajče
  • olivy
  • 2 větší žampiony
  • 100 g Prosciutto

https://www.womanonly.cz/recept-na-spagety-carbonara-se-smetanou-syty-obed-s-nadechem-italie/

Rajčata rozmixujte v míse a dochuťte je špetkou soli, lžící olivového oleje a lžící cukru.

Hotové těsto, které položíte na olejem vymazaný plech, potřete rajčatovým pyré. Přes něj pak pokládejte libovolným způsobem zbylé ingredience.

Pečte při nejvyšší teplotě, jen tak bude pizza křupavá. Délku pečení si musíte ohlídat podle vlastností vaší trouby. Průměrně se ale doba pečení pohybuje okolo 10 – 15 minut.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*