×
WomanOnly

Recept na plněné krůtí závitky: Když vás řízek omrzel, maso zarolujte

FOTO: Krutí závitek s rýží
Na krutím závitku s rýží si opravdu pochutnáte. Foto: Alena Menšíková, TOPZINE.cz

Přemýšlíte, čím byste rodinu překvapili při obědě či večeři? Udělejte jim krůtí závitky s rýží. Budou vás vychvalovat až do nebe.

Toto jídlo je sice časově náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to.

Na krůtí závitky budete potřebovat:

  • krůtí prso
  • krájenou anglickou slaninu
  • uvařené vejce
  • jarní cibulku
  • nastrouhanou nivu
  • hořčici
  • sůl
  • pepř

Množství surovin si upravte podle toho, pro kolik lidí budete oběd připravovat.

Krůtí prso si nakrájejte na plátky, lehce naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Poté lehce potřete hořčicí a začněte klást náplň. Nejdříve dejte plátek anglické slaniny, poté čtvrt uvařeného vejce, trochu nakrájené jarní cibulky a nakonec posypte nastrouhanou nivou.

Teď přichází krok dvě, pořádně maso smotat, aby vám náplň nevypadla. Můžete si pomoci párátky nebo železnými jehlicemi, kterými maso přichytíte k sobě. Nakonec závitek raději ještě stáhněte nití.

Závitky naskládejte do pekáčku s trochou sádla a dejte do vyhřáté trouby na 200 °C. Opečte závitky ze všech stran, podlijte trochou vody a přiklopte. Nechejte péct asi půl hodiny, poté pekáč odkryjte a ještě chvíli pečte, aby se na mase udělala kůrka.

Závitky podávejte s dušenou rýží a zeleninovou oblohou.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*