×
WomanOnly

Recept na polévku z červené čočky: Zdravá pochoutka, která zasytí

Recept na polévku z červené čočky

Červená čočka je velice zdravá a je vhodné ji zařazovat do jídelníčku častěji. Nespornou výhodou je fakt, že ji není potřeba předem namáčet a její příprava je tedy mnohonásobně kratší než u jiných luštěnin. Dejte jí šanci a vyzkoušejte třeba tuto lahodnou polévku.

Ingredience (asi 3 porce):

  • 100 g červené čočky
  • 1 větší mrkev
  • Kousek celeru
  • Zeleninový vývar nebo bujón
  • Sůl
  • 1-2 stroužky česneku
  • Zakysaná smetana
  • Špetka chilli podle chuti

Čočku vsypeme do vroucího zeleninového vývaru (množství volíme podle požadované hustoty polévky, přibližně 1 litr). Mrkev a celer nakrájíme na menší kusy a přidáme k čočce. Vše vaříme do měkka, což trvá asi 20 minut. Před koncem doby varu přidáme prolisovaný česnek. Poté vše důkladně rozmixujeme a dochutíme kořením. Zakysanou smetanu můžeme použít buďto na zjemnění nebo na ozdobení na talíři.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*